Forsiden
Læs dagligt relevante nyheder omkring emballage, mærkning og pakning på vores søstersite:
PACKobserver.dk
Har du problemer med visning af nyhedsbrevet? Klik her for at se det i din webbrowser.
29.09.17: Hvad spiser og drikker man snart i Europa, Nord- og Sydamerika eller Asien? Hvor i verden venter det største potentiale for erhvervslivet i forhold til fødevarer? Svarene på disse spørgsmål og mange andre kan findes Anuga, der løber fra 7. til 11. oktober i Köln. Det fastslår Der Bundesverband des Deutschen Lebensmittelhandels e. V. (BVLH, forbundsforbundet for den tyske fødevarehandel), der har udarbejdet nedenstående artikel:
Læs mere
29.09.17: På næste lørdag, den 7. oktober, slår den største og vigtigste fødevare- og drikkevaremesse i verden, Anuga, dørene op, og mere end 160.000 nationale og internationale beslutningstagere fra branchen vil komme til det store messecenter i Köln i de fem dage messen løber. Bundesvereinigung der Deutschen Ernährungsindustrie (BVE, sammenslutningen af tyske fødevareerhverv) sponsorerer Anuga og har udarbejdet nedenstående præsentation af det tyske marked:
27.09.17: Danskernes indkøbsmønstre har ændret sig gennem de senere år. F.eks. foretager vi færre indkøbsture efter dagligvarer i dag, end vi gjorde for fire år siden, og vi lægger oftere vores stor-indkøb i lavprissupermarkederne. Det viser en ny undersøgelse, som Kantar Gallup og GfK Consumerscan har lavet for Landbrug & Fødevarer.
26.09.17: Når International Food Contest finder sted under hi Tech & Industry Scandinavia 3.-5. oktober, kan besøgende se frem til at hilse på flere konkurrence-gengangere. Én af dem er Bryggeriet Frejdahl, som håber at kunne gentage sidste års medaljesucces.
25.09.17: Nyt forskningssamarbejde vil udnytte restprodukter fra kartofler og tang i ingrediensproduktion. Perspektiverne lover - udover en værdiforøgelse på op til faktor 1000 - også naturlige tilsætningsstoffer og bedre ressourceudnyttelse. Innovationsfonden investerer 14 mio. kr. i projektet.
20.09.17: Der er brug for et øget fokus på forskning og innovation i fødevareklyngen, hvis Danmark også i fremtiden skal bryste sig af at være en af verdens stærkeste fødevareklynger. Sådan lyder det i en ny fødevareforskningsstrategi frem mod 2030, som Landbrug & Fødevarer, DI Fødevarer samt ti store virksomheder fra fødevareklyngen har offentliggjort i dag.
25.09.17: For at skabe en mere effektiv og fremtidssikker produktion kan det være nødvendigt at se hele produktionsprocessen fra en anden synsvinkel. Det lægger Eltronic A/S op til med Smart Factory Solution, der er et nyt globalt koncept baseret på Industri 4.0. Konceptet er kåret som en trestjernet Verdensnyhed på hi 2017 i MCH Messecenter Herning.
22.09.17: Danish Meat Research Institute (DMRI) på Teknologisk Institut meddeler nu, at man som de første i verden har udviklet avanceret CT scanning, kendt fra hospitalerne til at kunne bruges i fødevareindustrien. Teknologien skal gøre det muligt at skabe komplette 3D billeder af indhold og sammensætning af den individuelle fødevare til analyse og videre bearbejdning.